Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Γιατί ανεβαίνουν οι υπουργοί στη ΔΕΘ";

Μία χιουμοριστική απάντηση πριν ένα χρόνο του Δημήτρη Καμπουράκη
Τι χρειάζονται όλοι αυτοί οι υπουργοί που κάθε χρόνο καταφθάνουν τέτοιες μέρες για τα εγκαίνια της ΔΕΘ; Σε πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός μίλησε για «όσο γίνεται λιτή και ολιγομελή» παρουσία στη Θεσσαλονίκη των κυβερνητικών κλιμακίων.  Αντί γιαυτό, είδαμε να έρχονται στη Θεσσαλονίκη με τις ακολουθίες τους όλοι σχεδόν οι υπουργοί. Και μας έκαναν χάρη, λέει, και φέτος δεν κατέφθασαν οι υφυπουργοί και οι Γενικοί Γραμματείς των υπουργείων!

Έχει σκεφθεί κανείς πόσο κοστίζουν όλοι αυτοί, με τα αεροπορικά τους εισιτήρια, τα πεντάστερα ξενοδοχεία τους και τα ακριβά τους γεύματα; Και να τα πλήρωναν από την τσέπη τους, πάει στην ευχή. Τον κρατικό κορβανά επιβαρύνουν, δηλαδή τις τσέπες και των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων και των ανέργων.
Αλήθεια, όσο θα κοστίσει και η μεταφορά στην πόλη, η σίτιση, η διαμονή και τα εκτός έδρας των χιλιάδων (από 5.500 έως 10.000) αστυνομικών που κατέφθασαν στη Θεσσαλονίκη για να μας προφυλάξουν από τους… «βάρβαρους» που θα διαδηλώσουν κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής
Όταν ο πρωθυπουργός λέει «λιτά και ταπεινά», πόσο «λιτή» μπορεί να είναι η παρουσία όλων των υπουργών της κυβέρνησης. Για την προστασία των οποίων, θα έχουμε εδώ τους 10.000 αστυνομικούς από όλη την επικράτεια, 20 διμοιρίες των ΜΑΤ, πολλές ομάδες από τη ΔΕΛΤΑ και την ΔΙ.ΑΣ., αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη ΕΛ.ΑΣ. που θα βοηθήσουν στον συντονισμό της επιχείρησης «προστασίας» της λιτής κυβερνητικής παρουσίας.
Μία χιουμοριστική απάντηση στην ερώτηση «γιατί έρχονται οι υπουργοί στη ΔΕΘ», την έδωσε πέρσι τέτοια μέρα και συγκεκριμένα στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 ο Δημήτρης Καμπουράκης, ο οποίος σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του στο protagon.gr περιέγραψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια το τι ακριβώς γινεται κάθε χρόνο στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Παρακολουθήστε το:
«Θεσσαλονίκη: και πάλι εδώ
Και  επειδή η ουσία των πραγμάτων κρύβεται όχι στα γεγονότα αλλά στον μύθο των πραγμάτων, θα γράψω χωρίς φόβο, πάθος και στρογγυλέματα τι κατάλαβα απ’ αυτό τον περιβόητο μύθο…
Παρά ταύτα, συνεχίζουν να έρχονται πάρα πολλοί κάθε χρόνο. Έχουν δουλειά να κάνουν; Κατηγορηματικά όχι. Οι υπουργοί και οι βουλευτές έρχονται για να παρακολουθήσουν την ομιλία και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, να τους δείξει η τηλεόραση και να πεισθεί ο ψηφοφόρος τους στο χωριό ότι ο «δικός τους» είναι μέσα στο κέντρο των εξελίξεων. Διότι ο Πρωθυπουργός δεν τους βλέπει. Στήνονται βέβαια στο λόμπυ του Μακεδονία Παλλάς μπας και τους πάρει κανένα μάτι αρμοδίου και το μεταφέρει προς τα πάνω, πλην συνήθως δεν τα καταφέρνουν. Και για να μην κάνουν τους εντελώς άσχετους, προγραμματίζουν καμιά επίσκεψη σε περίπτερο οργανισμού που εποπτεύουν. Δηλαδή, ο υπουργός εργασίας πάει στο περίπτερο του ΙΚΑ, ο υπουργός τύπου στο περίπτερο του ΑΠΕ, ο υπουργός άμυνας στο περίπτερο της ΕΒΟ. Πάνε δηλαδή και βλέπουν τους υφισταμένους τους. Ασυνάρτητο πλην πραγματικό. Και πανάκριβο. Τα λένε και με τους δημοσιογράφους στους διαδρόμους, εξηγούν πόσο προσωπική σχέση έχουν με τον πρωθυπουργό και πόσο ηλίθιοι είναι οι άλλοι συνάδελφοι τους κι έτσι περνά το τριήμερο.
Θα ρωτήσετε:Αυτά μόνο; Όχι μόνο αυτά. Υπάρχει κι ένας άλλος (πιο) ουσιώδης λόγος. Ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για να πηδήξουν. Έτσι απλά. Θα σας το αναλύσω αύριο. Να έχει προηγηθεί και η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, να έχουν ησυχάσει οι άνθρωποι για ν’ ασχοληθούν και με τα σοβαρά.
Αύριο λοιπόν: «Θεσσαλονίκη, η πιο ερωτική πόλη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.