Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιχτό παράθυρο και για νέα μέτρα, αφήνει τώρα η κυβέρνηση μετά τα χαράτσια


Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα ληστρικά χαράτσια που επέβαλε η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση, οδηγώντας τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην απόγνωση και το αδιέξοδο, ήρθε πάλι σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος να αφήσει ανοιχτό το παράθυρο επιβολής και νέων μέτρων!

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Ecofin στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και αναφερόμενος στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει τη Δευτέρα με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το ύψος των κρατικών εσόδων, που θα μπορούσαν να προέλθουν από το ειδικό τέλος στην κατοικία. Στο σημείο αυτό πέταξε και τη νέα κεραμίδα, επισημαίνοντας πως μόνο αν όλα αυτά γίνουν δεκτά κατά 100% από την τρόικα δεν θα χρειαστούν άλλα πρόσθετα μέτρα.
Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι τοποθετήσεις, όπως της Ν.Δ. και συνδικαλιστών, δημιουργούν κλίμα ανησυχιών στην τρόικα για το κάτα πόσο μπορούν αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν. "Ακούω τώρα το ενδεχόμενο να πει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι η ίδια, ως κυβέρνηση, θα καταργήσει το ειδικό τέλος στα ακίνητα. Εάν δεν μπορούμε να πούμε κάθε μέτρο το οποίο καταργείται με τι υποκαθίσταται, εάν δεν είμαστε έτοιμοι να δώσουμε μία συλλογική μάχη, τότε κάνουμε πολύ μεγάλη ζημία. Κάνει ζημιά η Αντιπολίτευση όταν τα λέει αυτά μία φορά. Εάν τα έλεγε αυτά η Κυβέρνηση θα έκανε ζημιά χίλιες φορές", πρόσθεσε.
Όσον αφορά στον ακριβή χρόνο εκταμίευσης της 6ης δόσης, την οποία η κυβέρνηση παλεύει να διασφαλίσει και επέβαλε γι' αυτό και το χαράτσι στα ακίνητα, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το μείζον δεν είναι ο χρόνος της εκταμίευσης, αλλά η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, που είναι ιδιαίτερα θετικές για την Ελλάδα και είναι υψίστης σημασίας για τη βιωσιμότητα του χρέους. Σημείωσε, ωστόσο, την αμφιθυμία που υπάρχει σε πολλά κράτη της Ε.Ε. για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.