Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση των κατοίκων για να μην κλείσει η ΑΕΝ Μακεδονίας


Αγώνα για να μην κλείσει η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, αρχίζουν οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας, μαζί με τους σπουδαστές και τους καθηγητές της ΑΕΝ, όπως αποφασίστηκε σε εντυπωσιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο χώρο του ΚΑΠΗ.

Με το σκεπτικό αυτό και δεδομένου ότι, όπως καταγγέλθηκε, οι ισχυρισμοί του αρμόδιου υπουργείου περί «επικινδυνότητας των κτιρίων» είναι προσχηματικοί, αποφασίστηκε το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των κατοίκων στην είσοδο της Ακαδημίας. Η συγκέντρωση των Μηχανιωτών θα γίνει, την ώρα που ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής θα επισκέπτεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, για να επιδώσει τη γνωμάτευση του ΤΕΕ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στατικότητας των 10 κτιρίων της σχολής, πέραν των δύο που είναι ακατάλληλα.
Όπως μάλιστα καταγγέλθηκε δημόσια από τους σπουδαστές και τους καθηγητές της ΑΕΝ Μακεδονίας, πίσω από τις απόψεις του υπουργείου περί «ακαταλληλότητας», κρύβεται η πραγματική πρόθεση για το οριστικό κλείσιμο και την κατάργηση της ΑΕΝ στη Ν.Μηχανιώνα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Με το μικρόφωνο στο χέρι ο αντιπρόεδρος των σπουδαστών
έχοντας αριστερά τον κ. Κούτουκα και δεξιά τον κ. Στεφανίδη
Δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας και φύλλου είχαν κατακλύσει το εσωτερικό του ΚΑΠΗ και τον έξω χώρο, εκδηλώνοντας με κάθε τρόπο την υποστήριξή τους στο αίτημα να μην κλείσει ούτε για μία ώρα η σχολή και πολύ περισσότερο να μην απομακρυνθεί από τη Νέα Μηχανιώνα.
Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους δημότες ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Θερμαϊκού κ. Κωστής Κούτουκας, περιέγραψε τις κινήσεις της δημοτικής αρχής από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε, την περασμένη Πέμπτη, την απόφαση του υπουργού κ. Χρυσοχοίδη για το προσωρινό κλείσιμο για ένα μήνα της ΑΕΝ Μακεδονίας. 
Ο καθηγητής της ΑΕΝ κ. Ντίνος Χαραλαμπίδης
Όπως ανέφερε ο κ. Κούτουκας, με ενέργειες της δημοτικής αρχής πραγματοποιήθηκε η αυτοψία των μηχανικών του ΤΕΕ στα κτίρια. Ενώ με την σχετική έκθεση που θα συνταχθεί μέχρι την Παρασκευή, ο δήμαρχος θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα για να εκδηλώσει το αίτημα να μην υπάρξει διακοπή λειτουργίας της σχολής ούτε για μία ώρα.
Τη συμπαράστασή τους στο αίτημα να μην κλείσει η ΑΕΝ και να μην απομακρυνθεί από τη Μηχανιώνα, εξέφρασαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού κ. Κυριάκος Στεφανίδης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ντίνα Μώραλη καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μπαλασάς.
Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των σπουδαστών της σχολής Γιώργος Πλιάτσικας στην ομιλία του, περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μαθητές, καθώς έχουν υποβληθεί σε έξοδα για την ενοικίαση σπιτιών και την επίπλωσή τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μην γίνουν τα μαθήματα. Ενώ σοβαρότερο είναι το πρόβλημα για τους οικότροφους σπουδαστές, καθώς φέτος κόπηκε με το μαχαίρι η στέγαση και η σίτισή τους στη σχολή.
Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα
Μιλώντας ο καθηγητής της σχολής κ. Ντίνος Χαραλαμπίδης σημείωσε ότι πέρα από γεγονός της συνεισφοράς των 750 σπουδαστών της σχολής και των 50 καθηγητών στην οικονομία της περιοχής, το ζήτημα της παραμονής της ΑΕΝ στη Νέα Μηχανιώνα, όπου λειτουργεί εδώ και 38 χρόνια, έχει να κάνει με την ανάπτυξή της και την προοπτική που δίνει στους νέους, τους ναυτικούς και τους πλοιοκτήτες μηχανότρατων.
Στο τέλος αποφασίστηκε η πλήρης στήριξη και διεύρυνση της επιτροπής αγώνα που δημιουργήθηκε καθώς και η πλήρης κινητοποίηση των κατοίκων στη συγκέντρωση της προσεχούς Δευτέρας στην είσοδο της ΑΕΝ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.