Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Βάνδαλοι έκαψαν την ελληνική σημαία στο Γυμνάσιο Μηχανιώνας, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές

Μετά από άγρια οινοποσία μαθητών με εξωσχολικούς
Σε πρωτοφανείς βανδαλισμούς στους χώρους των 1ου και 2ου Γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας, επιδόθηκαν για μία ακόμη φορά άγνωστοι τη νύχτα του περασμένου Σαββατοκύριακου, σπάζοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους, από τζάμια και τούβλα μέχρι τους λαμπτήρες αλλά και τα… κεραμίδια των σχολείων. Ενώ φτάνοντας στα όρια της πρόκλησης, κατέβασαν από τον ιστό και έκαψαν την ελληνική σημαία του 1ου Γυμνασίου.

Όπως μας είπε ο γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας κ. Σταύρος Σταυρινίδης, οι βάνδαλοι επιδόθηκαν στο καταστροφικό τους έργο γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου 17 προς 18 Σεπτεμβρίου, μετά από άγρια κατανάλωση αλκοόλ, καθώς στο χώρο των καταστροφών βρέθηκαν άδεια μπουκάλια με ποτά. Περίοικοι που άκουσαν το θόρυβο από τα σπασμένα αντικείμενα ειδοποίησαν την αστυνομία. Όμως μέχρι να καταφθάσει εκεί περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ, οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, μεταξύ των βανδάλων πρέπει να βρίσκονται κάποιοι μαθητές των δύο γυμνασίων, καθώς και μαθητές από το Λύκειο και το ΕΠΑΛ αλλά και εξωσχολικά άτομα. Οι υλικές καταστροφές που προκάλεσαν ξεπερνούν τα 800 ευρώ.
Το γεγονός κατήγγειλαν στους αρμόδιους τόσο ο γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου κ. Σταυρινίδης όσο και ο γυμνασιάρχης του 1ου Γυμνασίου Ν.Μηχανιώνας κ. Δημήτρης Ευθυμιάδης.
Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, όταν πληροφορήθηκε από τις καταγγελίες των δύο γυμνασιαρχών το έργο των βανδάλων, με έγγραφό της στις αρμόδιες αρχές, ζήτησε να αυξηθεί η φύλαξη των δύο σχολικών κτιρίων.  Στο έγγραφο που απέστειλε ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βασιλειάδης αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Όπως γνωρίζετε πολλές σχολικές μονάδες του Δήμου μας έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από επανειλημμένες διαρρήξεις καθώς και από αποτρόπαιες πράξεις εξωσχολικών ατόμων.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά να αντικρίζουν σχεδόν κάθε εβδομάδα μία εικόνα καταστροφής στο σχολείο τους.
Πρόσφατα με το σχετικό έγγραφο του 2ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας, μας γνωστοποιήθηκε η υλική καταστροφή που υπέστη το εν λόγω σχολείο από εξωσχολικά άτομα (σπασμένα τζάμια - υαλοπίνακες, εξωτερικός φωτισμός, κτλ).
Το φαινόμενο των καταστροφών λαμβάνει χώρα κυρίως τα Σαββατοκύριακα, μετά από οινοποσία στον προαύλιο χώρο των σχολείων (όπως μαρτυρούν τα σπασμένα μπουκάλια, κτλ).
Παρακαλούμε να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αστυνόμευση, με περιπολικά κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες, για την αποφυγή τυχόν ανάλογων δυσάρεστων περιπτώσεων.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Βασιλειάδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.