Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εσπευσμένη επιστροφή Παπανδρέου στην Αθήνα - Συνθήκες κρίσης


Ο πρωθυπουργός επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από το Λονδίνο και καθ οδόν για την Νέα Υόρκη και την αμερικανική πρωτεύουσα όπου θα είχε συναντήσεις κορυφής. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την ακύρωση της επίσκεψης του και την εσπευσμένη επιστροφή του να οφείλεται στην κακή εξέλιξη που είχε η συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ στην Πολωνία, για τα ελληνικά θέματα της 6ης δόσης και του επόμενου δανείου. 

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Ευ. Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο eurogroup. Ακολούθησε ολιγόλεπτη επικοινωνία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, λίγο πριν την ομιλία του δεύτερου στη ΔΕΘ. Παράλληλα με τις εξελίξεις παραμένει το κλίμα αβεβαιότητας για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα καθώς ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν με δηλώσεις του από την Πολωνία αποκάλυπτε ότι δεν έχει καθορισθεί ημερομηνία επιστροφής της.

Εξηγήσεις Βενιζέλου
Στην επιτακτική επιτακτική ανάγκη λήψεων σοβαρών και οριστικών αποφάσεων που θα βγάλουν τη χώρα από το φαύλο κύκλο των πιέσεων και όχι σε κάποιο έκτακτο οικονομικό γεγονός ή κίνδυνο απέδωσε την ματαίωση του ταξιδιού του Γιώργου Παπανδρέου στις ΗΠΑ και την εσπευσμένη επιστροφή του στην Αθήνα ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος προέβη στις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο ερώτησης δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε, μετά τη λήξη του Eurogroup και του Ecofin στην Πολωνία και σύμφωνα με τις οποίες, «η Ελλάδα το ξέρει ότι δεν πετυχαίνει τους στόχους», αλλά και εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν το νέο έκτακτο ειδικό τέλος στα ακίνητα «θα αποφέρει έσοδα φέτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.