Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μία νέα προσφυγή Μαυρομάτη πυροδοτεί "έκρηξη" στο δημοτικό συμβούλιο


«Έκρηξη» του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, όταν ανακοίνωσε την νέα προσφυγή την οποία κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης κατά της αύξησης στα δημοτικά τέλη.

«Είναι απαράδεκτα πράγματα αυτά που γίνονται. Αλλοίμονο εάν με τέτοιες μεθοδεύσεις  όλοι οι δήμοι δεν θα μπορούσαν να εισπράξουν τέλη για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους στην καθαριότητα, την ύδρευση και τις άλλες υπηρεσίες προς τους δημότες. Θα αναγκάζονταν τότε να βάλουν λουκέτο», είπε ο δήμαρχος εμφανώς αγανακτισμένος.
Τον περασμένο Μάρτιο το δημοτικό συμβούλιο του Θερμαϊκού αποφάσισε να επιβληθεί αύξηση των δημοτικών τελών 24% για τον πρώην δήμο Θερμαϊκού, 17% για τη Μηχανιώνα και μηδενική για την Επανομή. Κατά της απόφασης εκείνης ο επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» κ. Μαυρομάτης άσκησε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, η οποία την απέρριψε. Και τώρα προσέφυγε εκ νέου, αυτή τη φορά στην επιτροπή του άρθρου 152, που αποτελείται από έναν δικαστικό, έναν εκπρόσωπο της αυτοδιοίκησης και έναν εκπρόσωπο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού επέκρινε επίσης τον κ.Μαυρομάτη για τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στην εφημερίδα «Μακεδονία», όπου ισχυρίστηκε ότι οι πολλές προσφυγές που έκανε εγκρίθηκαν όλες από την Περιφέρεια. «Ο κ. Μαυρομάτης ψεύδεται ασύστολα λέγοντας όλα αυτά και μάλιστα τη στιγμή που βλέπει ότι όλες οι προσφυγές του καταρρίπτονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση», είπε ο κ. Αλεξανδρής. Για να προσθέσει: «Η αντιπολίτευση έχει χρέος να ελέγχει τις πράξεις της δημοτικής αρχής και όχι να δημιουργεί προσκόμματα στο έργο της», κατέληξε.
Στις καταγγελίες αυτές του δημάρχου Θερμαϊκού ο κ. Μαυρομάτης απάντησε ολιγόλογα, λέγοντας ότι  η παράταξή του σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποβάλλει προτάσεις οι οποίες όμως πηγαίνουν «σε ώτα μη ακουόντων». Όμως για το συγκεκριμένο ζήτημα των προσφυγών δεν ανέφερε τίποτα και άλλαξε θέμα με μία νέα καταγγελία, τη φορά αυτή για τα όσα συμβαίνουν στα δημοτικά κοιμητήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.