Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

«Προσχεδιασμένο το κλείσιμο της ΑΕΝ Μακεδονίας»


Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα διακοπής λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Νέας Μηχανιώνας, κατέθεσε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, αναφέροντας ότι το κλείσιμο της σχολής ήταν προσχεδιασμένο. Ρωτώντας παράλληλα γιατί  έπρεπε να περάσουν 4 εβδομάδες από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ώστε να διαπιστώσει το αρμόδιο Υπουργείο την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων της σχολής.

Το κείμενο της ερώτησης του κ. Θ.Καράογλου έχει ως εξής:
«Με μια απαράδεκτη απόφαση το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα. Η αποτυχημένη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της εμπορικής μας ναυτιλίας αποδεικνύεται καθημερινά.
Ο κρισιμότερος και ο πιο σημαντικός τομέας, που μπορεί να συμβάλλει στην ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας, η εμπορική ναυτιλία παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Μετά την κατάργηση του αρμόδιου Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και την ανάθεση των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αποδεικνύεται ότι οι χειρισμοί του νέου «αρμόδιου» Υπουργείου είναι ελλιπείς και οι παλινωδίες αρκετές.
Η αναστολή λειτουργίας της Ακαδημίας στη Μηχανιώνα, εξαιτίας της ακαταλληλότητας των κτιρίων, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των σπουδαστών και των γονέων.
Ενώ τα μαθήματα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, αναβάλλονται για ένα μήνα. Εάν στο διάστημα αυτό δεν επιλυθεί το πρόβλημα, τότε οι σπουδαστές, πλοίαρχοι και μηχανικοί, θα αναγκαστούν να φοιτήσουν για φέτος σε άλλες σχολές της χώρας. Εν μέσω δηλαδή, οικονομικής κρίσης, οι γονείς και οι σπουδαστές θα κληθούν να πληρώσουν νέα ενοίκια.
Είναι φανερό, ότι η άσκηση της ναυτιλιακής πολιτικής στη χώρα μας από ένα Υπουργείο, όπου κάθε μέρα εναλλάσσονται οι Υπουργοί του, έχει πέσει στο κενό. Έπρεπε να περάσουν 4 εβδομάδες από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ώστε το αρμόδιο Υπουργείο να αντιληφθεί το πρόβλημα λειτουργίας της σχολής.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο αρμόδιος Υπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στα πλαίσια της 76ης ΔΕΘ, δεν μετέβη καν στις εγκαταστάσεις της σχολής, για να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος. Ένα ακόμη στοιχείο  που αποδεικνύει, ότι το κλείσιμό της Ακαδημίας ήταν προσχεδιασμένο, είναι το γεγονός, ότι η Ακαδημία δεν διαθέτει το αναγκαίο προσωπικό και παραμένουν ακέφαλες οι θέσεις του Διευθυντή, του Αναπληρωτή Διευθυντή, του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου και άλλων οργάνων.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας:
- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να λειτουργήσει άμεσα η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα και να μην επιβαρυνθούν οι γονείς και οι σπουδαστές με νέα ενοίκια;
- Για ποιους λόγους έπρεπε να περάσουν 4 εβδομάδες από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, ώστε να διαπιστώσει το αρμόδιο Υπουργείο την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων της σχολής;» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.