Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σύγχυση στη μεταφορά των μαθητών στο Νομό Θεσσαλονίκης


Αν και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, εντούτοις οι μαθητές των δήμων στο νομό Θεσσαλονίκης, κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο και να μην παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, εξαιτίας της αναλγησίας και της κωλυσιεργίας της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, οι λεωφορειούχοι ζητούν την εξόφληση των χρεών για τη μεταφορά των μαθητών της προηγούμενης χρονιάς, ενώ πολλοί δήμοι δεν προκήρυξαν καν διαγωνισμούς.
Οι μαθητές και οι γονείς καταγγέλλουν τη στάση των συναρμόδιωνυ υπουργείων, η οποία έχει συνέπειες στη διατάραξη της ομαλής εκπαιδευτικής περιόδου, που μόλις ξεκίνησε.
Επιτέλους, αναφέρει σε ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί εδώ και ένα χρόνο τους μαθητές, να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να βάλει ένα τέλος στην αδιαφορία και την αδράνεια, που τα χαρακτηρίζει. Οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν το τίμημα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης.
Με βάση όλα αυτά ο κ. Καράογλου ρωτάει τους συναρμόδιους υπουργούς
Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, πότε προτίθενται επιτέλους να προβούν σε οριστική επίλυση των προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών, που ταλαιπωρεί μαθητές και γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.