Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Τη.... συντέλεια του κόσμου, φέρνει η παράταξη Μαυρομάτη

Καταστροφολογίας το ανάγνωσμα
Το γήπεδο της Κερασιάς όπως κατάντησε από τη δημαρχία Μαυρομάτη
Μαύρη κατάθλιψη μας κατέλαβε από το πρωί που πιάσαμε στα χέρια μας το τελευταίο (Σεπτέμβριος 2011, τεύχος 3) φύλλο της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», την οποία εκδίδει ο επικεφαλής της ομότιτλης παράταξης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης. «Δεν τη γλιτώνουμε, μέχρι το βράδυ, θα έχει γίνει η συντέλεια του κόσμου», σκεφθήκαμε, διαβάζοντας τους τίτλους της εφημερίδας.
Καταστροφολογία παντού σε όλους τους τόνους και σε όλα τα κείμενα. Σας μεταφέρουμε μερικούς από τους τίτλους: «Ο δήμος δε θέλει την ΕΥΑΘ στην Περαία», «Χάθηκε η τσίπα», «Έπεσαν έξω 50% στον προϋπολογισμό», «Έφαγαν και τον πολιτισμό στην Επανομή», «Άνευ όρων παραδίδει τα δικαιώματά του ο δήμος Θερμαϊκού», «τελευταίοι στην ανακύκλωση», «προσπάθησαν νε εκποιήσουν δημοτική περιουσία», «Άγρια Δύση στην Επανομή», «Το Αγγελοχώρι στο έλεος της αδιαφορίας», «Αδιαφορία για τους μετανάστες», «Ξέχασαν τα ΑΜΕΑ», «Πρωτοφανής και εγκληματική (σιγά τα αίματα) εγκατάλειψη δημοτικής περιουσίας στην Αγία τριάδα» και άλλα τέτοια.
Δεν λέμε ότι όλα γίνονται τέλεια στο δήμο Θερμαϊκού, ούτε είμαστε εμείς που θα υπερασπιστούμε τη δημοτική αρχή για τα λάθη, τις παραλείψεις της αλλά και τη στασιμότητα που επικρατεί σε ορισμένα θέματα. Όμως από την άλλη, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά την άθλια οικονομική κατάσταση του δήμου(και αυτούς που την προκάλεσαν με την αμετροέπειά τους), αλλά και την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, λέμε ότι θα πρέπει να επικρατεί η λογική του εφικτού και όχι της άκρατης υποσχεσιολογίας και παροχολογίας.
Θα θέλαμε να συστήσουμε στον ανώνυμο  συντάκτη της εφημερίδας (ένας ψευδεπίγραφος «Ενωτικός Σύλλογος κατοίκων δήμου Θερμαϊκού» παρουσιάζεται ως εκδότης και πέραν τούτου, κανένα άλλο όνομα δεν εμφανίζεται) και σε αυτόν που την κουμαντάρει ( τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια) να κρατήσει πιο χαμηλούς τους τόνους.  Γιατί με αυτή την πολεμική εικόνα που διαπερνά όλα τα κείμενα που καταχωρούνται, όχι μόνο δεν θα γίνεται πιστευτό το περιεχόμενο, ακόμη και στις περιπτώσεις που επισημαίνουν κάτι σωστή, αλλά στο τέλος θα τους πάρουν και στο …ψιλό.
Και κάτι τελευταίο: Σε Editorial στην  εφημερίδα, που το υπογράφει ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού για αδράνεια αυτούς τους εννέα μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας. Και μεταξύ των άλλων την εγκαλεί … «για το γεγονός ότι οι αθλητικές υποδομές που στήθηκαν με τόσο κόπο, τώρα ρημάζουν»!!
Διαβάζοντας για «αθλητικές υποδομές», σκεφθήκαμε αμέσως το δημοτικό γήπεδο της Κερασιάς, τόπο κατοικίας του κ. Μαυρομάτη, το οποίο λόγω της αδράνειας της απελθούσας διοίκησης του δήμου Μηχανιώνας να απορροφήσει το κονδύλιο που είχε εγκρίνει η νομαρχία Θεσσαλονίκης, καταστράφηκε ο αγωνιστικός του χώρος και μετατράπηκε σε… βοσκοτόπι. Όπως επίσης θυμηθήκαμε και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Αινείας» στο δρόμο Ν.Μηχανιώνας-Αγγελοχωρίου. Το οποίο λόγω των κακοτεχνιών και της αδιαφορίας που είχε επιδείξει η διοίκηση Μαυρομάτη, μπάζει από παντού νερά όταν βρέχει και οι υπάλληλοι είναι με τους κουβάδες στα χέρια. Και αν γίνονταν αγώνες εκεί, θα έπρεπε οι μπασκετμπολίστες στο ένα χέρι να κρατούν…. ομπρέλα!. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.