Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Θετική η έκθεση των μηχανικών του ΤΕΕ για τα κτίρια της ΑΕΝ Μακεδονίας;


Κτίρια όπως αυτό στη φωτογραφία μας, τα έκριναν... ακατάλληλα
εξ αποστάσεως οι "φωστήρες" του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Σε θετική κατεύθυνση, ότι δηλαδή παρά τις μερικές επισκευές που απαιτούνται, μπορούν να λειτουργήσουν τα περισσότερα κτίρια στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, θα καταλήγει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας η έκθεση των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας), μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στους χώρους της ΑΕΝ.

Όπως έγινε γνωστό, η έκθεση θα παραδοθεί αυτή την Παρασκευή στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, που προκάλεσε την πραγματογνωμοσύνη. Μετά από αυτό, για την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, κλείσθηκε ραντεβού του δημάρχου Θερμαίκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή στην Αθήνα, στην έδρα του τέως υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προκειμένου να παραδοθεί η έκθεση και να ζητηθεί η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας της σχολής στους ίδιους χώρους. Αλλά και να διατυπωθεί η εναλλακτική πρόταση, σε περίπτωση που απαιτηθεί ένα μικρό χρονικό διάστημα για την  εκτέλεση εργασιών συντήρησης των κτιρίων της ΑΕΝ, τότε τα μαθήματα να γίνονται το απόγευμα στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο και 2ο Γυμνάσιο της Νέας Μηχανιώνας.
Το μεσημέρι οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στη διάρκεια της οποίας διατρανώθηκε η απόφασή τους να μην επιτρέψουν τη μεταφορά της σχολής σε άλλους, πλην της Νέας Μηχανιώνας χώρους, αλλά ούτε και τη μετακίνησή τους σε άλλες ΑΕΝ, στην υπόλοιπη χώρα.

Ψήφισμα συμπαράστασης
Στο μεταξύ, εκατοντάδες κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας υπογράφουν από χτες μαζικά ψήφισμα συμπαράστασης στους σπουδαστές της ΑΕΝ Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ότι τυχόν αναστολή λειτουργίας των σχολών, θα οδηγήσει  με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής. Δεδομένου ότι οι περίπου 750 σπουδαστές της ΑΕΝ και οι άλλες 60 οικογένειες εργαζομένων στην Ακαδημία, ενισχύουν οικονομικά την αγορά της περιοχής και ευνοούν την ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού.
Το ψήφισμα συμπαράστασης, που μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχαν υπογράψει περισσότεροι από 500 κάτοικοι της Ν.Μηχανιώνας, έχει ως εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.