Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

"Κατασκευασμένα μυθεύματα" για "μαύρη εργασία"


Ως «κατασκευασμένα μυθεύματα», χαρακτήρισε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε φιλικά προς την παράταξη Μαυρομάτη έντυπα και sites, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει…. «μαύρη εργασία» στο δήμο Θερμαϊκού και ότι προσλαμβάνονται με συμβάσεις έργου «φιλικά και συγγενικά πρόσωπα του αντιδημάρχου καθαριότητας Κώστα Βογιατζή, του αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοίκησης Κωστή Κούτουκα και πρωτίστως του δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή».

Οργισμένες αντιδράσεις
«Δεν υπάρχει κανένας εργαζόμενος με «μαύρη εργασία» ή που να αμείβεται με «μαύρα», δήλωσε οργισμένος ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρής όταν τον ρωτήσαμε σχετικά. Για να προσθέσει ότι παλαιότερα υπήρχαν εργαζόμενοι με «μαύρα» και αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης στο δήμο Μηχανιώνας.  «Αυτούς εμείς τους σταματήσαμε, γιατί δεν είναι ούτε στη νοοτροπία μας ούτε στις αντιλήψεις μας τέτοιου είδους εργασιακές σχέσεις και δοσοληψίες», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.
Ανάλογα οργισμένη, ήταν η απάντηση και του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Κώστα Βογιατζή, ο οποίος χαρακτήρισε ως «παραμύθια της Χαλιμάς» και «χοντροειδείς αναλήθειες» τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ αναρωτήθηκε και για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν. «Από τους 120 έκτακτους εποχικούς εργαζόμενους που απασχολήσαμε από την αρχή του έτους, ας μας πουν ένα έστω όνομα ατόμου που να ανήκει στο φιλικό ή το συγγενικό μου περιβάλλον», τόνισε ο κ.Κώστας Βογιατζής.
Η αμφισβητούμενη επιστολή που υποτίθεται
ότι απέστειλε "δημοτικός σύμβουλος"


"Το γράμμα το ανώνυμο"
Σύμφωνα με δημοσίευμα που καταχωρήθηκε στην εφημερίδα «Δημότης» και αναδημοσιεύθηκε στο site «Ακτιβιστής»,  κάποιος… ανώνυμος δημοτικός σύμβουλος,  κατήγγειλε με αμφιβόλου γνησιότητας επιστολή ότι «…συνδημότες μας εργάζονται χωρίς συμβάσεις εργασίας, χωρίς ασφάλιση και αμείβονται με αδιαφανείς διαδικασίες. Θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή και ταυτόχρονα καταρρακώνεται το κύρος του δήμου αφού με παράνομες μεθόδους λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων των δημοτών».
Σύμφωνα μάλιστα με αυτόν τον δημοτικό σύμβουλο-φάντασμα «το θέμα το γνωρίζει πολύ καλά ο δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες καθώς και οι αντιδήμαρχοι, διότι η διάπραξη μιας τέτοιας παρανομίας στηρίζεται στην απόφαση πολλών».



Και πίνω μπύρες, πίνω μπύρες, πίνω μπύρες!
Εκτός όμως από τη δημοσίευση της υποτιθέμενης «επιστολής», οι συντάκτες των σχετικών δημοσιευμάτων, προχωρώντας παραπέρα ισχυρίζονται υπό τον πομπώδη τίτλο «Δέκα φίλοι με παράνομη αμοιβή», ότι.. «συνολικά δέκα άτομα,  παρείχαν και μερικοί εξακολουθούν να παρέχουν υπηρεσίες στην ΔΕΥΑΘ, στην καθαριότητα και στο χειρισμό μηχανημάτων. Η παράνομη εργασία ορισμένων συνδυάζεται μάλιστα και με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους.
Ένας «εργάτης μαϊμού» οδηγούσε απορριμματοφόρο με κατασχεμένο δίπλωμα. Ένας άλλος οδηγός-υπεύθυνος προσωπικού- εν ώρα υπηρεσίας προτιμάει να πίνει μπύρες και να κυκλοφορεί στην ιδιωτική του ζωή με όχημα του Δήμου 4χ4».
Επειδή το θέμα είναι κατά τη γνώμη μας σοβαρό, θεωρούμε ότι τόσο ο δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να ζητήσουν από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν επί του θέματος. Και εάν δεν βρεθεί κάποιος σύμβουλος που θα αναλάβει την ευθύνη σύνταξης της επιστολής, τότε θα αποδειχθεί ότι αυτή είναι πλαστή και χαλκευμένη, με μόνο στόχο την υπονόμευση για μία άλλη φορά του έργου της δημοτικής αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.