Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάληψη στα δημοτικά καταστήματα του δήμου Θερμαϊκού αλλά και στα δημαρχεία όλης της χώρας


Κλειστά, έμειναν το δημαρχείο Θερμαϊκού και όλα τα υπόλοιπα δημοτικά στη Μηχανιώνα, την Επανομή και τις άλλες δημοτικές κοινότητες, λόγω της κατάληψης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο δήμο Θερμαϊκού, μαζί με τους εργαζομένους στους ΟΤΑ όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα της κυβέρνησης, τις περικοπές μισθών και την εργασιακή εφεδρεία. Καταλήψεις των δημαρχείων έγιναν σε όλη τη χώρα.  

Οι δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Θερμαϊκού, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής, πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 11 πμ και διαδήλωση στους δρόμους της Περαίας, φωνάζοντας τα αιτήματά τους.
Σε πολλές περιοχές της χώρας οι δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν και σε καταλήψεις δρόμων από τις 12-12.30 μ.μ. και κάψιμο των ειδοποιητηρίων του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο ακινήτων.
Για την Πέμπτη θα υπάρξει συμμετοχή στη συγκέντρωση των συνδικαλιστικών στελεχών του Δημοσίου που έχει προγραμματίσει η ΑΔΕΔΥ στις 3.00 το μεσημέρι στο θέατρο Ορφέας της Αθήνας (πρώην Χατζηχρήστου στην Πανεπιστημίου).Στο τέλος της συγκέντρωσης, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή
Για τη Παρασκευή θα προκηρυχθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».Το Σαββατοκύριακο θα γίνει αποχή των εργαζομένων από κάθε υπερωριακή εργασία, ενώ τέλος, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ και των ΧΥΤΑ μέχρι την έναρξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.