Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Χωρίς εναέρια πυροπροστασία η Β.Ελλάδα


Ακατανόητη, είναι η απόφαση των αρμοδίων να βάλουν λουκέτο στην 113   Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στη Μίκρα Θεσσαλονίκης και όπου εδρεύουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 (Canadair), καλύπτοντας τις ανάγκες εναέριας πυρόσβεσης της Βορείου Ελλάδος.

Όπως επισημαίνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου, παρά την ουσιαστική συμβολή της μονάδας στην αντιπυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής, το υπουργείο φαίνεται να σχεδιάζει τη μεταφορά της μονάδας στην 112 ΠΜ της Ελευσίνας.
Οι διαδικασίες μετακίνησης των αεροσκαφών από τη μονάδα της Θεσσαλονίκης στην Ελευσίνα, θα κοστίσουν στο ελληνικό δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Αδιευκρίνιστες επίσης είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μεταφερθούν τα Canadair, πού θα στεγάζονται, εάν υπάρχει δυνατότητα χώρου, στις μονάδες υποδοχής, καθώς στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα έχει σημειωθεί υπερσυγκέντρωση μονάδων και έλλειψη χώρου και υποδομών.
Αμφίβολο είναι το μέλλον 300 οικογενειών που θα εξαναγκαστούν να μετακομίσουν, πολύ πιθανόν, όπως δείχνουν τα πράγματα, εν μέσω ακόμα και της σχολικής χρονιάς, κάτι που θα αναστατώσει τις οικογένειες που έχουν ανήλικά παιδιά και μπορεί να εξαναγκάσει κάποιες οικογένειες εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των περικοπών των μισθών, να συντηρήσουν ακόμα και δύο νοικοκυριά.
Με βάση όλα αυτά ο κ. Καράογλου ερωτά τον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας:
- Αληθεύουν οι πληροφορίες που θέλουν τη μετεγκατάσταση των Canadair της 113 ΠΜ στην 112ΠΜ της Ελευσίνας;
- Αν ναι, ποιοι λόγοι οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μεταφοράς των αεροπλάνων, ποιο προβλέπεται να είναι το κόστος της μετεγκατάστασης, πώς θα καλυφθεί εν μέσω της οικονομικής κρίσης και ποιο το μέλλον της 113 ΠΜ και των αξιωματικών που υπηρετούν εκεί;
- Πώς προβλέπεται να καλυφθούν οι ανάγκες αντιπυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Ελλάδος, εάν φύγουν τα Canadair από τη μονάδα της Μίκρας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.