Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Κλίμα έντασης στο δημοτικό συμβούλιο για τις προσφυγές Μαυρομάτη

Άναψαν και πάλι τα αίματα στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης , όταν έγινε λόγος για το μπαράζ ενστάσεων κατά αποφάσεων του δήμου, που συνεχώς υποβάλλει στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Γιάννης Μαυρομάτης.

Το… εναρκτήριο λάκτισμα, δόθηκε όταν ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας ζήτησε από τη διοίκηση και το προεδρείο να ενημερώνουν το σώμα για τις ενέργειες της περιφέρειας να απορρίψει αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Και στο σημείο αυτό ανέφερε την περίπτωση της ΔΑΝΕΘ, η οποία, όπως είπε, ακυρώθηκε η απόφαση που είχε πάρει η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Παίρνοντας το λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδης διέψευσε τον κ. Μαυρομάτη, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε απόρριψη της απόφασης, καθώς η αποκεντρωμένη διοίκηση ενέκρινε την απόφαση του δήμου Θερμαϊκού για την ανασυγκρότηση της ΔΑΝΕΘ με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να έχει το 51%. Ενώ παρατήρησε πως η μόνη ένσταση της αποκεντρωμένης διοίκησης ήταν όσον αφορά το τίμημα του ενός ευρώ που είχε αποτιμηθεί η συμμετοχή του δήμου. «Δεν υπάρχει ούτε μία ένσταση του κ. Μαυρομάτη που να έκανε δεκτή η περιφέρεια. Αυτό το εξάμηνο έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν αυτοί που μιλούσαν για συναίνεση», είπε.
Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής του ζήτησε να πάψει να βάζει τρικλοποδιές στη λειτουργία του δήμου Θερμαϊκού.
-Αλεξανδρής:  Αναστέλλετε τη λειτουργία του δήμου μας, Αφήστε μας επιτέλους να δουλέψουμε. Οι πολίτες θέλουν έργο και όχι συνεχώς προσφυγές
-Μαυρομάτης: Να μάθετε να δουλεύετε σωστά.
-Λιόλιος: Ο κ. Μαυρομάτης την προηγούμενη τετραετία στο δήμο Μηχανιώνας ήταν αντίθετος με τις προσφυγές στα δικαστήρια και την περιφέρεια και τώρα κάνει τα αντίθετα.
-Τροκάνας Κώστας: Είμαστε ο μοναδικός δήμος σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα με τόσες προσφυγές. Τους έχουμε ζαλίσει εκεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης. Μόνο με μας ασχολούνται.
-Μαυρομάτης: Τι είναι αυτά που λέτε. Μόνο 5 προσφυγές κάναμε
-Παραδείσης: Παίζεται εδώ ένα θέατρο του παραλόγου. Κάποιοι παριστάνουν τους αεριτζήδες.
Ευτυχώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κυριάκος Στεφανίδης άλλαξε στο σημείο αυτό θέμα, πέρασε στο επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης κι έτσι εκτονώθηκε γρήγορα η ένταση στην αίθουσα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.