Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μεταφέρονται οι οίκοι ανοχής της Θεσσαλονίκης

Την εγκατάσταση των οίκων ανοχής σε βιοτεχνικές ή βιομηχανικές περιοχές αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με απόφαση του. Οι υφιστάμενοι οίκοι ανοχής έχουν διορία να μετεγκατασταθούν σε αντίστοιχες περιοχές μέσα σε 12 μήνες και όσες δεν το κάνουν, θα ανακληθούν οι άδειες τους.

«Οι κάτοικοι αγωνιζόμαστε να ανακτήσουμε το επίπεδο ζωής που είχαμε κάποτε και χάσαμε όταν τα Λαδάδικα έπαψαν να είναι αυτό που ήταν», ανέφερε η εκπρόσωπος των κατοίκων του Β΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, Ροδή Φουντουλίδου.
Η απόφαση του Δήμου προβλέπει ότι θα μπορούν να χορηγηθούν μέχρι 35 άδειες, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον προϋπόθεση της απόστασης 50 μέτρων μεταξύ των οίκων ανοχής.
Θα απαγορεύεται να έχουν είσοδο επάνω στο βασικό οδικό δίκτυο και προβλέπεται να βρίσκονται σε απόσταση 200 μέτρων τουλάχιστον από ναούς, λατρευτικούς χώρους όλων των θρησκειών και δογμάτων, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, ΙΕΚ, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες, ευαγή ιδρύματα, πλατείες και παιδικές χαρές.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Κουράκης, δήλωσε πως «οι επαΐοντες και όσοι ασχοληθούν με το θέμα, ξέρουν ότι με έμμεσο τρόπο προσδιορίζουμε πού είναι αυτή η περιοχή. Είναι η δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, μια ευρύτερη, διευρυμένη περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.