Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Νερό από την Επανομή για να ξεδιψάσει η Περαία

H κατασκευή αγωγού, μήκους 1.400 μέτρων, που θα μεταφέρει νερό από γεώτρηση της Επανομής στην Περαία, βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι αυξημένες οι ανάγκες.

Το θέμα έφερε στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης  Μπαλασάς, που εξέφρασε προβληματισμό για τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου λόγου και ρώτησε για ποιο λόγο έγινε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης γεώτρησης και δεν έκανε ο δήμος δική του γεώτρηση.  «Ο άνθρωπος αυτός έκανε τη γεώτρηση για να ποτίζει τα βαμβάκια του και όχι να δίνει νερό στους κατοίκους», είπε ο κ. Μπαλασάς.
Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής παρατήρησε ότι η διοίκηση του δήμου είναι αποφασισμένη να προχωρήσει όχι μόνο σε αυτό, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο έργο χρειαστεί, προκειμένου οι κάτοικοι να έχουν συνέχεια και καθαρό νερό. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που είναι αυξημένες οι ανάγκες λόγω των παραθεριστών και των τουριστών.
Παρεμβαίνοντας για το ίδιο θέμα η δημοτική σύμβουλος κ. Κυριακή Καζουλίδου, ενημέρωσε το σώμα ότι είναι μόνο 1.400 τα μέτρα του αγωγού ύδρευσης που τοποθετείται και όχι «άπειρα χιλιόμετρα» όπως είχε πει ο κ. Μπαλασάς. Ενώ ανέφερε επίσης ότι το νερό της συγκεκριμένης γεώτρησης ελέγχθηκε και βρέθηκε απόλυτα σωστό. «Χρειάστηκε να καταφύγουμε σε αυτή τη γεώτρηση της Επανομής, μετά και το κλείσιμο δύο γεωτρήσεων που το νερό τους βρέθηκε να είναι υφάλμηρο», είπε η κ. Καζουλίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.