Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Συζήτηση για τα χάλια του γηπέδου της Κερασιάς

Απρόσμενη εξέλιξη, είχε η ερώτηση που υπέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, ο σύμβουλος της παράταξης Μαυρομάτη κ. Αντώνης Βουδούρης, σχετικά με το δημοτικό γήπεδο Κερασιάς, για το οποίο ο «Φάρος του Θερμαϊκού» δημοσίευσε την προηγούμενη Παρασκευή 23 Ιουλίου αναλυτικό ρεπορτάζ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Κι αυτό γιατί στην ουσία, η ερώτηση επέστρεψε ως μπούμερανγκ κατά της δημοτικής αρχής του πρώην δήμου Μηχανιώνας, που άφησε το γήπεδο να ρημάξει εδώ και δύο χρόνια.
Στην ερώτησή του ο κ. Α. Βουδούρης, εγκάλεσε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού που δεν έλαβε μέτρα για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, με συνέπεια το γήπεδο της Κερασιάς να είναι πλημμυρισμένο από χόρτα και να μην μπορεί να αρχίσει την προετοιμασία της για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η «Νίκη» Κερασιάς, που αγωνίζεται στη Β΄ κατηγορία του πρωταθλήματος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ). «Αυτή την ώρα δεν υπάρχει έδρα για την ομάδα, με συνέπεια να αναγκαστεί η διοίκησή της να καταθέσει τα δελτία των ποδοσφαιριστών», είπε ο κ. Βουδούρης.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Βασιλειάδης επισήμανε ότι το θέμα του γηπέδου της Κερασιάς κακώς έρχεται τώρα για συζήτηση, καθώς έπρεπε να απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια τη διοίκηση του δήμου Μηχανιώνας. «Δεν αξιοποιήσατε την προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί ακόμη από το 2009 με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, κι έτσι δεν απορροφήθηκαν και χάθηκαν για τη Μηχανιώνα τα 120.000 ευρώ που προβλέπονταν για τη βελτίωση των γηπέδων της Κερασιάς και της Μηχανιώνας», παρατήρησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Για να προσθέσει ότι από το κονδύλιο για τα δημοτικά γήπεδα, που ψήφισε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο θα διατεθεί ένα ποσό για τη συντήρηση του γηπέδου της Κερασιάς.
-Βουδούρης Αντώνης: Μέχρι τον Μάϊο το γήπεδο ήταν σε χρήση. Μετά εσείς το αφήσατε να φτάσει στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
-Τσακμάκας Γιάννης (Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό): Δεν ήταν σε καμία χρήση ούτε τον Μάϊο, ούτε τον Ιανουάριο, ούτε πέρσι. Μήπως δεν γνωρίζετε ότι στην περσινή αγωνιστική περίοδο η ομάδα της «Νίκης» έπαιζε δεξιά και αριστερά γιατί ήταν χωρίς γήπεδο»;
Σημειώνουμε ότι μιλώντας στο ρεπορτάζ του «Φάρου του Θερμαϊκού» για την κατάσταση του γηπέδου της Κερασιάς, ο πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου «Νίκη» της Κερασιάς κ. Παναγιώτης Χριστοδούλου, είχε καταγγείλει οργισμένος: «Εδώ και 2 χρόνια μας κοροϊδεύουν συνεχώς.  Από τη μία η νομαρχία Θεσσαλονίκης και από την άλλη ο δήμος Μηχανιώνας μας διαβεβαίωναν ότι θα ανακατασκευαστεί το γήπεδο, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη».
Εξαιτίας της απαράδεκτης αυτής κατάστασης, η ποδοσφαιρική ομάδα της Νίκης Κερασιάς, αναγκάστηκε να δώσει τους περισσότερους «εντός έδρας» αγώνες της σε άλλα γήπεδα, μακριά από την Κερασιά.  Έτσι, έπαιξε 5 φορές στο γήπεδο του Αγγελοχωρίου, 4 φορές στο γήπεδο της Μηχανιώνας, 3 φορές στο γήπεδο της Περαίας κ.α.

«Σαν τσιγγάνοι γυρίζαμε από χωρίου εις χωρίον για να βρούμε γήπεδο να αγωνιστούμε, την ίδια ώρα που το δημοτικό γήπεδο της Κερασιάς δεν ανακατασκευάζονταν», συμπληρώνει ο πρόεδρος της Νίκης Κερασιάς. Προσθέτοντας ότι πέρσι η διοίκηση της Νίκης κρατούσε με νύχια και με δόντια την ομάδα. Εξέφρασε δε την απαισιοδοξία του για το κατά πόσο θα μπορέσει να ετοιμαστεί το γήπεδο για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.
Περισσότερα για το γήπεδο της Κερασιάς ΕΔΩ: http://farosthermaikou.blogspot.com/2011/07/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.