Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ξεπουλιέται στους δανειστές μας η έκταση της ΔΕΘ;

Εξωφρενική καταγγελία από τον βουλευτή κ.Θ.Καράογλου
Μία σοβαρή καταγγελία, διατυπώνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θ.Καράογλου: Ότι η κυβέρνηση μεταβίβασε το δημόσιο και δημοτικό ακίνητο 180 στρεμμάτων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που ιδρύθηκε πρόσφατα με το Μεσοπρόθεσμο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, τα έσοδα από αυτή την «αξιοποίηση» δεν θα περιέλθουν στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά θα αποδοθούν απευθείας στους δανειστές μας.
Το γεγονός αυτό ο κ. Καράογλου το εντάσσει στις παλινωδίες και τις αστοχίες της Κυβέρνησης, στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, και όπως παρατηρεί, αποδεικνύουν τον ερασιτεχνισμό και την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλονίκη και τα έργα υποδομής, που έχει ανάγκη ο νομός.
«Το μείζον αυτό αναπτυξιακό ζήτημα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και είναι απόλυτα εμφανές, ότι η βούληση του ΠΑΣΟΚ είναι καταστροφική για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Οι εξαγγελίες και τα θεωρητικά σχήματα έμειναν μόνο στα χαρτιά και δεν έχει υλοποιηθεί τίποτε από τα όσα είχε εξαγγείλει πριν ένα χρόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός», σημειώνει ο βουλευτής.
Κατόπιν τούτων ο κ. Καράογλου ερωτά τον υπουργό Ανάπτυξης εάν ισχύουν οι πληροφορίες για τη μεταβίβαση του ακινήτου 180 στρεμμάτων της ΔΕΘ στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, που ιδρύθηκε πρόσφατα με το Μεσοπρόθεσμο, με σκοπό τα έσοδα από την αξιοποίησή του να αποδοθούν απευθείας στους δανειστές μας και όχι στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.